Welkom bij praktijk BIEK !

Je bent misschien op deze site gekomen met het voornemen om te veranderen.

Misschien wil je ruimte maken voor persoonlijke groei of worstel je met zaken, waardoor je je niet prettig voelt.

-onzeker van jezelf zijn, -angst, -lusteloosheid, -nervositeit, -paniek, -uitstelgedrag, -slecht slapen, -niet in staat zijn om je grenzen aan te geven, -machteloosheid bij ziekte, -het gevoel dat je door anderen weinig energie over hebt -het lege gevoel dat je een dierbare onvoldoende kunt helpen.

Het zijn slechts enkele voorbeelden die een storende ruis kunnen zijn in je leven.

Je wilt graag

-lekker in je vel zitten.

-stoppen met een ongezonde gewoonte.

-een coaching traject voor een nieuwe stap in je leven.

‘Maar hóe kan ik veranderen?

Het ‘hoe’ ligt in jezelf besloten. Door maatwerk en technieken uit de Hypnotherapie en E.E.N.® therapie kan ik je helpen om dat te gebruiken. Mijn naam is Rik van de Steeg.

Ben je 13 jaar of ouder en ben je gemotiveerd om werk te maken voor een positieve verandering?

Misschien kunnen we dan samenwerken voor je groei!

Het fundament

Net als een huis heeft ieder mens een stevig fundament nodig. Hoe steviger het is, hoe beter je met vervelende situaties kunt omgaan.

De keuken van het leven

Hoe je in het leven staat bepaalt je onderbewuste. Je kunt het je voorstellen als een kookboek waarin allerlei recepten staan. Sommige zijn erin geschreven nog voor je geboren werd. En andere zijn voortgevloeid uit gebeurtenissen die je hebt meegemaakt.

Het kookboek ligt op dit moment voor je opengeslagen, nu je deze tekst leest. Precies bij het juiste recept…en hop!.. Het gerecht ligt al op je bord, dat kan een gevoel zijn, een emotie die zich van je meester maakt en gedachten die eruit voortkomen.

Voor nu vormt het je besluit om verder te lezen of weg te klikken. En precies zo gaat het op elk moment van de dag.

De kracht van Hypnotherapie: therapie via het woord.

Soms krijg je een bord vol ‘geluk’ voorgeschoteld. Het is heerlijk om dan het gelukzalige gevoel door je lichaam te voelen stromen.

Maar soms krijg je een ander gerecht voorgeschoteld en is het op zijn zachts gezegd, echt-niet-te-pruimen! Dat brengt een akelig gevoel voort. Als het komt door een reële dreiging dan dient het je! Want je bent dan paraat om het gevaar af te slaan.

Maar soms dient zo’n stinkend gerecht jou helemaal niet! Bijvoorbeeld de angst om je grenzen aan te geven. Sterker nog, het maakt dat je je alleen maar slechter en slechter zult voelen.

Je zou dit gerecht zo graag anders willen klaarmaken. Zodat je beter kunt omgaan met een situatie.

Binnen Hypnotherapie ben je in staat om recepten te herschrijven. Je neemt het roer in eigen handen.

De kracht van E.E.N.® therapie: therapie via beweging.

De recepten die tot nu toe je leven regelen laten ook sporen na in je fysieke en energetische huishouding. Dat zijn de belangrijke levensprocessen in en rond het lichaam.

Bijvoorbeeld. Als een recept je te vaak stress laat ontwikkelen, dan wordt je hart teveel belast, want elke keer gaat je hart sneller kloppen. En je longen ademen op een hoog tempo.

Deze fysieke processen hebben weer een impact op de rest van het lichaam. Ja, zelfs op je gedachten, je gevoelens en je emoties.

Hier kan de E.E.N.® therapie van waardevolle betekenis zijn: via beweging worden recepten bijgesteld. Het woord ‘beweging’ drukt de vorm uit die ik gebruik in de therapie. Ik masseer bijvoorbeeld door te bewegen met mijn handen en help balans te brengen in energiestromen.

Hypnotherapie en E.E.N.® therapie staan als volwaardige therapie los van elkaar. Ze kunnen elkaar ook aanvullen en versterken. We bekijken samen wat bij jou en je hulpvraag past.

Blik In Eigen Keuken

Wil je prettiger door het leven gaan? Wil je jezelf versterken? Werp dan een blik in je eigen keuken. Daar vind je jouw unieke richting en kracht.

Herschrijf het receptenboek, waar dat nodig is.

Versterk je fundament.

Wellicht kan ik je daarbij helpen.

Jouw start

Tijdens de eerste afspraak kun je ervaren of je een klik voelt met de methode en of je je op je gemak voelt. In alle vrijheid kun je besluiten om de samenwerking voort te zetten.

Integriteit

Integriteit staat bovenaan en vormt samen met vakkennis en medemenselijkheid de basis van mijn praktijk.

Het betekent dat ik je respecteer als bijzonder mens zoals je bent. Dat houdt ook in dat je van mij kunt verwachten dat ik eerlijk ben en dat ik mij zo goed mogelijk voor je inzet. Jíj staat centraal.

Genezen is niet iets nieuws bedenken, maar een herstel van iets.

 

Rik van de Steeg,

Praktijk BIEK

 

Aangesloten bij beroepenorganisatie CAT
Aangesloten bij geschillencommissie GAT