Sport; grenzen verleggen

“Ik krijg geen black-out meer en val niet meer flauw tijdens het gevecht.”

Rik heeft mij geholpen om mijn ademhaling in een stress situatie zo rustig mogelijk te laten verlopen. Ik beoefen de vecht- en verdedigingskunst Krav Maga en daar is ademhaling van groot belang. Rik heeft mij tijdens de sessie geholpen zodat ik een gevecht kon verbeelden. Zo kon ik het van allerlei kanten beleven, zien en voelen waardoor mijn ademhaling stokte.

Nu is mijn ademhaling tijdens het gevecht sterk verbeterd. Zelfs zo verbeterd dat ik langer profijt heb van mijn kracht en snelheid. Ook merk ik dat daardoor mijn conditie vooruit gaat. Ik kan nu zonder moeite 20 minuten vechten. “Zonder moeite” betekent voor mij:… dat ik geen black-out meer krijg of zelfs flauw val.

Veeleisendheid en perfectionisme

“Ik ben meer in mijzelf gaan geloven en ik heb geleerd om in mijn kracht te gaan staan.”

Ik worstelde met een aantal hulpvragen. In het kort kwam het erop neer dat ik veeleisend en perfectionistisch was.

Dat maakte dat twijfel en onzekerheid een grote rol speelde. Ik overdacht alles vaak en ik vond het moeilijk om keuzes te maken. Ik kon mij verliezen in details.

In mijn zoektocht naar een hypnotherapeut ben ik bij Rik uitgekomen.

Rik houd je een spiegel voor, en je kunt goed met hem praten. Daardoor leer je jezelf beter kennen.

In combinatie met het opnieuw ervaren van gebeurtenissen uit mijn verleden, kan ik nu alles beter plaatsen. Uit deze gebeurtenissen waren overtuigingen voortgekomen die mijn denken op een negatieve manier beïnvloedden.

Door de sessies met Rik, ben ik meer in mijzelf gaan geloven en heb ik geleerd om in mijn kracht te gaan staan. Alles bij elkaar heeft het mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.

In kracht met hooggevoeligheid

“Ik sta weer in mijn kracht en kan wat ik voel een plaats geven. Ik voel mezelf.”

Beste Rik. Op aanbeveling van een vriendin ben ik bij jou terecht gekomen. Ik heb een Hoogsensitieve Persoonlijkheid en ik kon de veelheid aan gevoelens geen plaats geven. In die zin was ik niet in staat om bij mijn eigen gevoel te komen. De onrust die voortkwam uit al die gevoelens en de gedachten kostte mij veel energie: ik was vaak moe en prikkelbaar.

In een van de behandelingen bleek dat ik bij de dood van mijn vader besloten had, om geen pijn meer te voelen. Dus ik sloot me af van mijn eigen gevoel en vluchtte op momenten dat het lastig voor me werd. Met behulp van de drie behandelingen van jou en de oefeningen die ik van je mee kreeg sta ik weer in mijn kracht en kan ik gevoelens een plaats geven. Mensen die mij al lang kennen, zien de positieve verandering in mij! Ik wil je hier voor nogmaals bedanken, je bent een mooi mens Rik.

Faalangst

“Ik ervaar meer liefde voor mezelf…meer rust…en meer dankbaarheid in mijn leven.”

De gebeurtenissen vanuit mijn verleden hebben altijd een zekere controle gehad over mijn heden. Met regelmaat had ik het gevoel dat ik faalde, ik was nooit ‘goed genoeg’. Het effect hiervan was dat ik me vaak schuldig voelde ten opzichte van anderen en vooral ten opzichte van mijn kinderen. Als een donkere wolk hing het boven mijn hoofd… en op momenten waarbij mijn faalangst getriggerd werd kwam alles weer naar boven.

Ik ben tot de kern gekomen waardoor mijn faalangst getriggerd werd. Door hier inzicht in te krijgen heb ik veel minder last van faalangst. En bovenal voel en ervaar ik meer liefde voor mezelf. Dit alles brengt meer rust in mijn leven…ik voel meer dankbaarheid en het gevoel dat ik mijn eigen geluk kan creëren.

Angst voor de operatie

“De operatie was goed verlopen, ik was heel rustig.”

Ze vroeg hulp voor haar angst en paniekaanvallen. Ze zou over een week geopereerd worden aan haar hart en daar zag ze bijzonder tegenop. De dag dat ze contact opnam was ze net terug uit het ziekenhuis vanwege hartkloppingen door de onrust. We richtten ons tijdens de behandeling op de aanstaande operatie. Een paar dagen na de operatie stuurde ze mij het volgende bericht;

Dag Rik, de operatie is goed verlopen en ik was heel rustig. Ik voelde dat de twee sessies geholpen hebben. Nu nog aan het herstel werken. Groetjes!

Grenzen stellen

“Als ik geen ‘nee’ durf te zeggen, zeg ik eigenlijk ‘nee’ tegen mijzélf. Dat doe ik niet meer, ik zeg ‘nee’ als dat voor mij zo voelt.”

Zo! Die tijd heb ik gehad! De tijd dat ik bekenden ontweek in de supermarkt, omdat ik geen zin had in een gesprek. Ik draaide ik me liever gauw om met mijn winkelkarretje, dan dat ik het risico zou lopen om “nee” te moeten zeggen . Dat vluchten gebeurde keer op keer, ook op andere vlakken in mijn leven.

Dankzij de hypnotherapie bij Rik is er iets positief veranderd. Tijdens een sessie ervoer ik sterk dat ik niet hoef te ‘vluchten.’ Na één sessie was ik als vanzelf in staat om mijn grenzen aan te geven! Ik worstelde er niet eens mee!

Als ik iets niet wil of niet kan of ik heb er gewoon weg geen zin in, dan kan ik dat nu eerlijk aangeven. Dat is eerlijk tegenover mezelf én eerlijk tegenover een ander. Dank zij de verandering die in mij heeft plaatsgevonden is het een stuk gemakkelijker geworden. Het is een fijn hulpmiddel dat mij ruimte geeft voor verdere zelfontplooiing en rust.