NON-therapie

In aanvulling op mijn werk als therapeut vind ik het belangrijk om ruimte te maken voor mensen die het moeilijk hebben om elkaar te ontmoeten.

In de gespreksgroepen kan dat en daar staat het luisteren naar elkaar centraal.

Deze groepen bij Praktijk BIEK zijn daarom géén therapiegroepen. Natuurlijk is het daarnaast wel mogelijk individuele therapie te volgen. Zie daarvoor hypnotherapie en E.E.N.® therapie.

In het verleden heb ik verschillende bijeenkomsten van de ADF stichting begeleid (Angst, Dwang en Fobie Stichting) en daar werk ik nog steeds mee samen.

Twee gespreksgroepen

-In de gespreksgroep angst & dwang komen mensen bij elkaar die in hun dagelijks leven worstelen met angst en/of dwanghandelingen/ -gedachten,

-In 2023 komt er een gespreksgroep bij voor ouders die hun kind ondersteunen. Deze kinderen hebben te maken (gehad) met seksueel misbruik. Voor de ouders én het kind is het heel belangrijk dat het gezin een veilige basis blijft om er voor elkaar te zijn. De gevoelens van machteloosheid, schuld en schaamte kunnen ook voor de ouders een extra last zijn. In de gespreksgroep kun je ervaringen uitwisselen en elkaar ondersteunen, zodat het gezin een veilige vertrouwde basis blijft en zelfs sterker wordt. Meer informatie over deze gespreksgroep, zoals datums en kosten, volgt in november. Mocht je in deze groep geïnteresseerd zijn, dan kun je met mij contact opnemen.

Mildheid

In de gespreksgroep wisselen we ervaringen uit en dat kan prettig voelen, omdat het een gevoel van mildheid kan vrij maken richting jezelf .

“Ik ben niet de enige,” is een gedachte die al maakt dat het meer oké is dat je nu op deze plek je zo voelt, zoals je je voelt.

Mildheid voor zoals je je voelt is het fundament en vertrekpunt voor een positieve verandering

Gespreksgroep bij angst & dwang

Misschien is deze groep wel een mooie toevoeging voor je als;

– angst zo doorgeschoten is dat het een stempel drukt op je dagelijks leven;

– je last hebt van een fobie;

– of als dwanghandelingen en -gedachten je manier van leven bepalen;

– je het gevoel hebt dat je het met bijna niemand kunt delen.

In de gespreksgroep komen we bij elkaar en kun je je ervaringen uitwisselen met mensen met vergelijkbare problemen.

Het kan voor verlichting zorgen om samen in een sfeer van wederzijds respect ervaringen te delen.

Om ervoor te zorgen dat ieder zich zoveel mogelijk op zijn/haar gemak voelt is het voor mij als gespreksbegeleider de voornaamste taak om zorg te dragen voor het algeheel gevoel van veiligheid en vertrouwen. Dat maken we samen mogelijk. Zo is er voor ieder de ruimte om zijn/haar ervaringen te delen.

Ieder is vrij om te delen wat hij, zij of hen wil.
Wat in de groep verteld wordt is vertrouwelijk, het blijft in de groep en wordt niet met mensen buiten de groep gedeeld. Zo weet jij dat je je verhaal met deze mensen deelt en met niemand anders.

Naast de vervelende ervaringen die we met elkaar delen, is er ook ruimte en reden voor prettige momenten die een glimlach toveren op het gezicht.

Ja…we lachen ook wel eens met elkaar, ook dat lucht op en markeert de fijne momenten van het samen-zijn.

Vijf bijeenkomsten

Minimaal één keer per maand is er een bijeenkomst gepland en het is telkens een reeks van vijf bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten blijft de groep dezelfde samenstelling houden en is het niet mogelijk dat mensen tussendoor erbij komen. De groep bestaat uit maximaal 7 mensen.

Je kunt je dus aanmelden voor een reeks van vijf bijeenkomsten. We komen bij elkaar op Stegen 35 in Beek.
Dit is een voormalige basisschool waar meerdere organisaties ruimtes hebben. Het zijn organisaties die werken aan het welzijn van de gemeenschap.

De vergoeding wordt zo laag mogelijk gehouden en bedraagt voor vijf bijeenkomsten € 50,-.

Datums gespreksgroep bij angst en dwang; september- december 2022

Op maandagen van 19.30u-21.30u, inloop vanaf 19.15u:

5 september/ 3 oktober/ 31 oktober/ 28 november/ 19 december

Heb je interesse in de gespreksgroep bij angst en dwang?

Misschien vind je het spannend om je aan te melden. Als dat zo is…dat herken ik en dat is heel normaal : )

Je kunt mij bellen of het contactformulier invullen zodat ik jou terugbel, dan kan ik je uitleggen wat je kunt verwachten en kun je vragen stellen die ik zal beantwoorden.

Welkom!

Vriendelijke groet,

Rik van de steeg

Bij de gespreksgroep wordt delen méér; meer verbinding, meer verlichting en meer het gevoel dat je er niet alleen in staat.

In het contact met klanten gelden de bepalingen, beroepscode, klacht- en tuchtregeling van beroepsorganisatie CAT en GAT. Gezien dat de individuele dossiervorming niet van toepassing is op de gespreksgroep het een groepsproces is, gelden de bepalingen waar ze van toepassing zijn.

Bij afwezigheid van één of meer bijeenkomsten kan het bedrag helaas niet worden geretourneerd.
Mocht Praktijk BIEK een bijeenkomst moeten afzeggen vanwege overmacht, dan wordt er een vervangende bijeenkomst ingepland waar zoveel mogelijk deelnemers bij aanwezig kunnen zijn.